Ga naar hoofdinhoud

De voetbalcarrière van Martijn Meerdink

WVC / De Graafschap

Als 4-jarig jongetje begon Martijn Meerdink met voetballen bij WVC in Winterswijk. De Graafschap ontdekte hem en in het seizoen 1998/1999 maakte Meerdink zijn debuut voor de ‘Superboeren’.


Transfer naar AZ

In vier seizoenen op De Vijverberg kwam Meerdink tot 20 goals in 87 duels. Vooral in zijn laatste seizoen in Doetinchem, 2001/2002, was Meerdink op dreef. In 32 wedstrijden maakte de aanvallende middenvelder 10 doelpunten. Met zijn goede spel dwong Meerdink in 2002 een transfer naar AZ af. In zijn eerste 3 seizoenen bij AZ kwam Meerdink tot 69 duels en 16 doelpunten.

 

Nederlands Elftal

Begin 2005 werd Meerdink voor het eerst in zijn leven geselecteerd voor het Nederlands elftal. Op 24 maart, twee dagen voor de wedstrijd tegen Roemenië, raakte Meerdink echter op de training in Noordwijk zwaar geblesseerd aan zijn knie. Na een lang herstel kwam Meerdink eind 2005 terug bij AZ. Zijn goede spel leverde hem een contractverlenging op bij AZ. Ook bondscoach Marco van Basten was gecharmeerd van de comeback van Meerdink en selecteerde hem in februari 2006 voor de tweede keer voor het Nederlands Elftal. Dit keer maakte hij dan ook zijn debuut als vervanger voor de geblesseerde Arjen Robben, in de met 1-0 gewonnen oefeninterland tegen Ecuador. Vanaf de winterstop in het seizoen 2006/2007 speelde hij voor FC Groningen. In 2009 keerde hij op huurbasis terug bij De Graafschap.

Martijn Meerdink Nederlands elftal
MartijnMeerdink-AZ

Martijn Meerdink Voetbalschool

Omdat Martijn na zijn voetbalcarriere actief wilde blijven in het voetballen heeft hij een voetbalschool opgericht. Alles draait hier om voetbal en plezier maken. Zijn doel is om de jeugd trainingen te geven op een hoger niveau en de spelertjes naar een hoger niveau te tillen. Uiteraard moet dit gebeuren in combinatie met veel plezier. De jeugd heeft de toekomst!

Sponsoren

Back To Top
Stel uw vraag?
Hallo waar kan ik je mee helpen..